GarmentTech 2025 Konfeksiyon Teknolojileri Fuarı İstanbul’da düzenlenecek
Konfeksiyon Makineleri Danışma Kurulu üyelerinin destekleri ve Konfeksiyon Otomasyon ve Makine İmalatçıları Derneği’nin (KOMİD) iş birliği ile düzenlenecek olan GarmentTech İstanbul Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel ziyaretçileri ve küresel alıcıları 25-28 Haziran 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) ağırlayacak.
Bu büyük buluşma ve iş birliğinin lansmanı amacıyla düzenlenen GarmentTech İstanbul Fuarı’nın basın toplantısında ilk konuşmayı Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Necip Güney yaptı. Konuşmasına, “Konfeksiyon Makineleri Danışma Kurulu’nun değerli üyeleri ve Konfeksiyon Otomasyon ve Makine İmalatçıları Derneği’nin (KOMİD) destekleri ve iş birliği ile gerçekleştireceğimiz fuarımızın; ülkemize ve tüm konfeksiyon sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Diyerek sözlerine devam etti.
KOMİD Başkanımız Sn.Haluk Akın ise yaptığı konuşmada yerli konfeksyion makine üreticilerinin yurt dışındaki fuarlara giderken vize problemi yaşadığını hatırlatarak, “Fuarı, tıpkı ITM gibi bir dünya markası haline getirirsek yurt dışındaki fuarlara gitmek zorunda kalmayız. Teknik Fuarcılık firmasının, KOMİD ve Konfeksiyon Makineleri Danışma Kurulu’nun desteği ve iş birliği ile GarmentTech Fuarı’nı dünya markası yapacağına inancımız tam. KOMİD olarak üyelerimizle birlikte bu fuarın başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.
Fuar Danışma Kurulu adına konuşma yapan Çatma Makina Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çatma, 30 yıl önce kurulan Konfeksiyon Makineleri Danışma Kurulu olarak bugüne kadar sayısız fuara imza attıklarını söyledi. Tekstil Makineleri ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) Başkanı Adil Nalbant konuşmasında tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin Türkiye için öneminden bahsetti. Tekstilin dünya ile rekabet edebileceğimiz tek sektör olduğunu söyleyen Nalbant, Teknik Fuarcılık firmasının fuarcılık alanındaki tecrübesine vurgu yaptı.
Ulaşım ve vize kolaylığı, fuara çok sayıda ziyaretçi çekecek
Dünya tekstil ve hazır giyim ticaretinin merkezinde olan İstanbul, bu büyük buluşmaya ev sahipliği yapacak. Fuarın doğu ile batıyı birleştiren bir köprü vazifesi gören İstanbul’da düzenleniyor olması fuarı bir cazibe merkezi haline getirecek. Coğrafi konumu nedeniyle; hem Avrupa ülkelerindeki hem de Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar ve Asya ülkelerindeki firmalar uçakla 3 saatlik kısa bir yolculuk sonrası İstanbul’a gelip fuarı ziyaret edebilecek. Schengen vizesi problemi nedeniyle Avrupa’ya giderken sorun yaşayan İran, Cezayir, Mısır, Tunus, Fas, Pakistan, Bangladeş ve Hindistan gibi ülkelerden gelecek ziyaretçilerin Türkiye’ye gelirken bu sorunu yaşamamaları fuarın çok fazla ziyaretçi ağırlamasını sağlayacak.