Konfeksiyon otomasyon makina ve sistemleri imalatı yapan Türk firmaları arasında eşgüdüm ve güç birliği oluşturmak. Bu güç birliğini özellikle ulusal ve tüm uluslararası tanıtım faaliyetlerinde aktive ederek üyelerimize çeşitli fuar katılım ve stant kurulum maliyetlerinde önemli avantajları sağlamak. Ayrıca özellikle başlıca yurt dışı fuarlarda kendi münferit standında katılmak yerine derneğimize ait üyelerimizin ortak kullanıma açık Dernek Stantlarımızda broşür, usb, video Wall vb imkânlarla farklı seviyelerde ve avantajlı maliyetlerle tanıtım imkânları sağlamak.
21.01.2021
Türkiye'nin makine sektörünün 2020 karnesini değerlendiren MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, "AB makine imalatçısı KOBİ’ler felç oldu, biz pazar payımızı artırdık" dedi. Karavelioğlu, bununla birlikte Türkiye’nin 11 ayda 25.2 milyar dolarlık makine ithalatı yaptığını ve sektörün dış ticaret açığının iki katına çıktığını bildirdi.
08.01.2021
2020’yi az hasarla atlatarak yılı 17 milyar 143 milyon $'lık ihracatla kapatan hazır giyim sektörü, 2021'de hedef büyüttü. İHKİB Başkanı Gültepe, “Pazardaki canlanma rekabetçi döviz kuruyla birlikte ikinci çeyrekte başlar, maske ve medikal kıyafetlerdeki hibe şartı da kaldırılırsa 19 milyar $'ın üzerine çıkar, yıllık ihracat rekorumuzu kırabiliriz” dedi.
21.12.2020
Konfeksiyon otomasyon makine imalatçıları güçlerini birleştirdi
21.12.2020
Türk tekstil sektörünün yıllar içinde gelişimi, yurtdışı pazarlardaki büyümesi gittikçe daha fazla agresifleşen pazarlama faaliyetleri ile desteklenmeli. Burada firmalarımıza yön gösteren, onların ihracat pazarlarındaki aktivitelerini Türk tekstiline katkı verecek seviyeye getirecek STK’lar büyük önem kazanıyor.
16.11.2020
Makineciler Çin istilasına karşı ek vergi istiyor Çin başta olmak üzere Asya ülkelerinden makine ithalatının hızlı bir biçimde artması sektörü rahatsız etti. Yetkililer “dampingli ürünlerin” önünün yüksek vergilerle kesilmesini istediler.
29.09.2020
Türkiye’de yerleşik firmaların Avrupa Birliği bölgesinden firmalarla geliştireceği ortak projelerin desteklenmesi ve Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarını teşvik etmek ve bu yolla Türk sanayisinin Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda bulunmak programın amacıdır.
29.09.2020
Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılamaya ya da sorunlarının çözümüne ilişkin projeleri destekleme amacına yönelik bir programdır.
29.09.2020
Teknoloji Transfer Ofisleri, üniversitelerde üretilen bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine ve bu süreç sonucunda ekonomik, sosyal, kültürel değer kazanmasına, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulmasına, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine, bu işbirlikleri sonucunda üniversite ve sanayi arasında bilgi ve teknoloji aktarımına ve somut çıktıların geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.
29.09.2020
TÜBİTAK 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Programında, KOBİ'lerin ve Büyük İşletmelerin öncelikli alanlar olarak belirlenen enerji, gıda, otomotiv, bilgi iletişim teknolojileri ve makine imalat teknolojilerinde gerçekleştirecekleri projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Her alanda birden fazla çağrıya çıkılmaktadır. Çağrı Duyurusunda; konu başlıkları, proje süresi ve bütçesi için üst sınır, projeyi gerçekleştirecek işbirliği yapısı gibi bilgiler yer almaktadır.
29.09.2020
KOBİ’ler için TÜBİTAK 1507 KOBİ ARGE, KOBİ’leri Ar-Ge projesi yaptırmaya özendirmek için bu firmalar tarafından sunulan ilk beş projenin (ikisi ortaklı) geri ödemesiz olarak desteklenmesi amacıyla hazırlanmıştır.
29.09.2020
Ulusal ve uluslararası destek fonlarıyla gerçekleştirilen ve başarı ile tamamlanan Ar-Ge projelerinin, yatırımı için gerekli finansman desteği bu program ile sağlanmaktadır. Başarı ile tamamlanan Ar-Ge projelerinin tamamlanmasını takip eden 3 yıl içerisinde programa başvuru yapmak gerekmektedir.
29.09.2020
KOSGEB; Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ’lerde ARGE bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması, mevcut ARGE desteklerinin geliştirilmesi, İnovatif faaliyetlerin desteklenmesi...